nedeľa 13. marca 2016

FOOD: Vanilkovo-kakaová raw torta

Ahojte!
Dnes vám prinášam recept mojej spolužiačky, ktorá robí vynikajúce koláče aj na objednávku (a práve teraz má na svoj vychýrený kuskus koláč akciu).
 Jej ďalšie recepty nájdete na Barbarissima (webfacebook, instagram)
Fotky na blog sú od talentovanej Nicole Lieskovskej.

Takže k receptu: 
Vanilkovo-kakaová raw torta s malinami! 

 Suroviny: 
Na korpus:
1 šálka lieskovcov/mandlí
1/2 šálky ďatlí
1/4 šálky kakaa
1 PL kokosového oleja
Na náplň:
1 a pol šálky kešu orechov
1/2 šálky sladidla (agáve, javorový sirup...)
šťava z polovice citróna
1/2 šálky roztopeného kokosového oleja
1 ČL vanilkovej esencie
1/4 šálky kakaa
1/2 šálky malín
štipka soli

Postup:
1. V kuchynskom robote rozmixujeme lieskové orechy, ďatle, kakao na sypkú nahrubo rozmixovanú zmes. Pridáme kokosový olej a mixujeme ešte pol minúty.
2. Zmes vložíme do cca 20 cm formy a popritáčame na dno, poprípade na okraje. 
3. Do mixéra vložím evšetky suroviny na náplň, okrem malín, a rozmixujeme do hladka. Hladké cesto vlajeme do formy na korpus. Maliny posypeme na tortu a trochu vtlačíme do cesta. 
4. Necháme 1-2 hodiny stuhnúť v chladničke a môžeme podávať. 

Dúfam, že sa vám podarí a dajte mi vedieť ako chutil, alebo či vôbec jedávate raw koláče :)

5 komentárov:

  1. Mňam, musí chutiť úžasne :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ešte som neskúšala, ale ostatné od nej sú skvelé, takže verím, že áno :)

      Odstrániť
  2. nice blog, I follow you :)
    Happy Monday!

    http://itsmetijana.blogspot.rs/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ou, tak to vypadá božsky a sladce a... dala bych si. Fakt jsi mi udělala chutě.. Krásné fotky, nebýt já takový pako na pečení a na vaření a na to všechno... :D

    vlasopece.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Nakolko nemame doma trubu, toto je pre mna jedina moznost ako robit kolace:) super tip!


    Pozyvam na giveaway o balicek Nivea, Rimmel a ine! Tu: http://www.biancaprincipessa.blogspot.sk/2016/03/giveaway-bioderma-nivea.html

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for all your comments.
Questions will be answered here.